• Frankrijk
  • Notre dame de la Garde
  • Zon en zee

Marseille is de op een na grootste stad van Frankrijk en omvat een zeer rijke geschiedenis. De stad zit vol cultuur, leven en verhalen. Schitterende gebouwen, oude havens en prachtige uitzichtpunten over zowel de stad als de zee. Je kan er indrukwekkende kerken bezichtigen maar ook forten, monumenten en kathedralen.

Marseille is al reeds een grootstad voor handel sinds de zesde eeuw toen de oude Grieken er nog aanwezig waren. In het zuiden van Frankrijk gelegen zal je in Marseille nooit gebrek aan zon en warmte hebben! Geniet ook van de streek buiten Marseille. De Provence biedt voor ieder wat wils, maar zal je voornamelijk volledig tot rust brengen. Niet alleen de zon verwacht je, maar ook een adembenemende natuur!

Kerken en kathedralen

Marseille staat bol van schitterende en imposante kerken en kathedralen. Je zal niet weten waar te beginnen. Om je enigzins te helpen: probeer zeker een bezoekje te brengen aan de Notre Dame de la Garde. Deze basiliek wordt door de inwoners van Marseille gezien als de bescherming van de stad. Op de klokkentoren van wel 60 meter hoog pronkt een schitterend beeld van de Heilige Maria met kindje Jezus.

Bezoek zeker ook de Basilique le Sacré-Coeur aan de Avenue du Prado. Deze is vrij recent gebouwd (tussen 1920 en 1947) maar daarom niet minder interessant en imposant! Het gebouw heeft een Romeins-Byzantijns uiterlijk en is gelegen aan een van de mooiste straten van Marseille. Bezoek daarnaast ook de Cathédrale de la Major. Met zijn 140 meter in lengte is deze kathedraal zeker jouw aandacht waard!

Musea en tentoonstellingen

Marseille huist ook tal van indrukwekkende musea en tentoonstellingen. Van moderne kunst tot eeuwenoude werken, van humanitaire tentoonstellingen tot archeologische exhibities. Of je nu van het één of van het ander houdt, het maakt eigenlijk niet uit, je zal in Marseille zeker je ding vinden! En wie weet, ontdek je misschien zelfs iets nieuws! Hieronder alvast een beknopte lijst van wat er allemaal te zien en te beleven valt:

  1. Marseille historisch museum
  2. Cantini museum
  3. Museum van schone kunsten Marseille
  4. Het Romeinse dokken museum
  5. Musée de terroir Marseillais

Franse keuken

Leven als god in Frankrijk! Uiteraard hoort hier een goede bourgondische maaltijd bij. Geniet van de heerlijke Franse keuken in één van de vele gezellige pittoreske restaurantjes en cafeetjes in deze prachtige stad. Geniet van de smaken, kleuren en geuren en laat je meeslepen in franse kazen, visgerechten en wijnen. Eet je buik rond, zet jezelf zo comfortabel mogelijk, relax en geniet met volle teugen van het zonnetje!

Forten

Bezoek ook het groot aantal forten dat je in en rondom Marseille zult vinden. Want hoe dan ook, ook al dient de Notre Dame de la Garde’ ter bescherming. Wat extra bescherming kan nooit kwaad! Neem zo een kijkje in het Chateau d’If dat zich op het kleinste eiland voor de kust van Marseille bevindt. Het is gebouwd tussen 1524 en 1531 en is sinds 1890 publiek toegankelijk

Zon, zee en strand

Uiteraard is een bezoekje aan Marseille niet helemaal afgerond als je niet genoten hebt van een of meerdere dagen aan het strand. Bezoek het Plage des Catalans, het Plage du Prado of het grootste strand in de omgeving: het Pointe Rouge strand. Spreid jouw handdoek en relax! Neem een frisse duik als het te warm wordt en geniet na afloop van een lekker drankje in een van de vele cafeetjes vlakbij het strand.

Transport

Marseille is makkelijk te bereiken met het vliegtuig. Eenmaal je aangekomen bent is het ongelooflijk simpel om auto te huren op de luchthaven via bijvoorbeeld Sixt of online via Rental Cars. Zo ben je 100% vrij om te doen wat je wilt en kan je je verplaatsen waar en wanneer je maar wilt. Wil je de stranden verkennen of enkele dagen doorheen de provence trekken? Met een huurauto geen probleem!