De vakantie komt eraan en de kans is groot dat je ergens in de zomer een auto gaat huren voor een roadtrip. Of je nu naar je bestemming vliegt en een auto afhaalt op de luchthaven, of een auto huurt en naar je bestemming rijdt, het loont om te weten waar je aan begint voordat je je creditcard overhandigt. Hier zijn enkele tips voor het huren van een auto waarmee je grote bedragen kunt besparen zodat je huurauto op vakantie geen al te grote hap neemt uit jouw budget.

  • Huur buiten de luchthaven
  • Betaal vooruit om geld te besparen
  • Reserveer wat extra tijd

Betaal vooruit en bespaar meer dan 20%

Als je online jouw opties bekijkt, merk je dat de meeste autoverhuurbedrijven twee verschillende tarieven aanbieden: een tarief voor klanten die vooruit betalen en een hoger tarief voor klanten die willen betalen wanneer zij de auto ophalen. Bijvoorbeeld op de site van Goautos auto huren, is vooruit betalen absoluut jouw beste optie. Zo kun je een Ford Focus krijgen voor € 28 per dag als je vooruit betaalt, maar als je wacht tot wanneer je de auto persoonlijk afhaalt, besteed je € 34 per dag.

Je bespaart ook geld op de huurprijs als je buiten de luchthaven huurt. Als je naar je bestemming vliegt, is de eenvoudigste plek om een ​​auto te huren op de luchthaven, maar weet dat je waarschijnlijk 10 % tot 30 % meer zult betalen voor het gemak dat je wordt geboden. Autohuurkiosken op luchthavens betalen vaak aan een luchthaven concessietarief, dus het kan de moeite waard zijn om een ​​taxi of openbaar vervoer naar de stad te nemen en daar een auto te huren.

Reserveer de auto iets langer dan je denkt dat je hem nodig hebt

Het toevoegen van een paar extra uren of zelfs een extra dag kan het basistarief verlagen, en als je het vroegtijdig retourneert, geven veel autoverhuurbedrijven je een pro rata restitutie voor een vroege teruggave. Dit is een goed idee als je niet zeker weet hoe het verkeer eruit zal zien op de dag van je terugkomst, of als je jezelf wat meer flexibiliteit wilt geven. Hierdoor raak je niet gestrest door de waanzin in het verkeer op weg terug naar het verhuurbedrijf. Hertz heeft een 369-beleid.

Deze tip komt echter ook met een waarschuwing. Veel autoverhuurbedrijven zullen een volledige dag in rekening brengen als je de auto een uur later dan wanneer je hem hebt opgehaald weer inlevert, en nog gekker, sommige zullen je een “vroeg-retourtarief” in rekening brengen voor het terugbrengen van de auto. Zorg er dus voor dat je het autoverhuurbedrijf om voldoende duidelijkheid vraagt ​​en controleer de voorwaarden van jouw huurovereenkomst voordat je besluit om de auto later terug te brengen. Op die manier vermijd je verrassingen die je vakantie kunnen vergallen.

Betaal niet voor verzekeringen die je niet nodig hebt

De meeste autoverhuurbedrijven proberen je extra verzekeringen te verkopen, zoals dekking van persoonlijke bezittingen, maar dit kan je € 20 tot € 40 meer per dag kosten. Als je een eigen autoverzekering hebt, hoef je deze aanvullende verzekering waarschijnlijk niet te kopen, maar zorg ervoor dat je dit eerst goed controleert voordat je het aanbod afwijst. Ook bieden veel creditcards een gratis autoverzekering wanneer je de kaart gebruikt om te betalen voor de huurauto. Als je het niet weet, contacteer dan jouw bank voor de nodige info. Nog meer tips vind je hier.